Palvelinylläpito varmistaa, että palvelimesi ovat aina toimintakunnossa.

Asiantuntijamme valvovat palvelimiesi toimintaa, hoitavat puolestasi tietoturvapäivitykset ja huoltotoimenpiteet sekä ylläpitävät käyttöjärjestelmät, sovellusalustat, tietokannat, levyjärjestelmät ja verkkokomponentit. 

Asiakkaanamme tiedät missä palvelimesi ovat ja kuka niitä hoitaa.

Palvelinylläpito - Palvelimen ylläpito - ICT-infran täysylläpito [ Contrasec

Palvelinylläpito

Tarjoamme palvelinylläpitoa valittujen osien perusylläpidosta koko ICT-infran kattavaan täysylläpitoon. Tyypillisesti palvelinylläpito sisältää kokonaispalveluna säännöllisen palvelimen ylläpidon ja valvonnan, mutta palvelun sisältö sovitaan aina asiakaskohtaisesti tarpeidesi mukaisista osista:

  • Lokien seuranta
  • Levytilan käytön seuranta
  • Palveluiden tilan tarkistukset
  • Palvelinresurssien tarkistukset (prosessori, muisti, levynkirjoitus)
  • Varmuuskopiointi
  • Haittaohjelmien torjunta
  • Vikatilanteiden hoito
  • Pääkäyttäjäpalvelu
  • Käyttöjärjestelmäpäivitykset
  • Ohjelmistopäivitykset

Palvelinylläpito varmistaa, että palvelimesi ovat aina toimintakunnossa

Päivitysten, valvonnan, varmuuskopioinnin ja virustorjunnan avulla pystymme ennakoivasti ehkäisemään palvelinympäristön häiriöt ja toimintakatkokset. Tavoitteena on toimintavarma, asiakastarvetta vastaava ympäristö, ilman häiritseviä käyttökatkoksia.

Tarjoamme palvelinylläpitoa omiin konesaleihimme Tampereelle, mutta myös asiakkaan tai toisen palveluntuottajan tiloihin sijoitetuille palvelimille.

Pystymme huomioimaan poikkeuksellisen hyvin erityistarpeenne ja toiveenne liittyen esim. palveluaikoihin tai tietoturvaan. Esimerkiksi huoltokatkoa vaativat ylläpitotoimet ovat sovittavissa joustavasti silloin kun ne parhaiten liiketoiminnallesi sopivat. Tietoturvasta meillä on yli 15 vuoden kokemus.

Meiltä löytyy erityisosaamista myös palvelinympäristöjen muutos- ja kehitysprojekteihin.

Valvonta ja SLA

Säännöllisten ylläpitotoimien lisäksi valvomme palvelinympäristöä automaattisella valvontajärjestelmällä, joka mahdollistaa reagoimisen mahdollisiin vikatilanteisiin jo ennakolta. Halutessasi voimme toimittaa automaattiset hälytykset omien asiantuntijoidemme lisäksi myös nimeämillesi vastuuhenkilöille.

Valvomme palvelimiasi liiketoimintasi vaatiman palvelutasosopimuksen (SLA) mukaisesti, halutulla vasteajalla sekä liiketoimintasi edellyttämällä käytettävyystasolla. Palvelun käyttöönottovaiheessa määritellään käyttötarkoituksen ja kriittisyyden perusteella valvottavat kohteet, joiden valvonnan avulla varmistamme palvelimienne häiriöttömän toiminnan. Valvottavien kohteiden kriittisyys vaikuttaa valittavaan palvelutasoon. Valvonta voi olla ympärivuorokautista tai tiettyyn palveluaikaan sidottua. Voimme valvoa ja ylläpitää puolestasi, mutta voimme myös tarjota oman yrityskohtaisen näkymän valvontatietoihin, jolloin voit itse huolehtia valvonnasta. Valvontapalvelusta saatavan datan avulla pystymme myös seuraamaan infran vanhentumista ja suunnittelemaan sen päivittämistä ennakoivasti.

Lue lisää konesalipalveluistamme, valvonnasta sekä virtuaalipalvelimistamme.