Pienten ja keskisuurten yritysten IT-hankinnoista vastaavat henkilöt eivät usein ole tietohallinnon asiantuntijoita tai IT-sopimusten erityisosaajia. IT-hankinnoista vastaavat usein samat henkilöt, jotka hoitavat yrityksen muutkin hankinnat, esim. talousosasto oman toimintansa ohella. Hankinnat tehdään omilla kriteereillä ja lopulta ihmetellään mikä meni pieleen, kun projekti ei onnistunutkaan. Erityisesti PK-yritysten tulisi kuitenkin panostaa IT-alan hankinta- ja sopimusosaamiseen ja turvattava etunsa, sillä IT:n kustannukset ovat PK-yrityksille suhteellisesti suuryrityksiä suurempia.

Kohderyhmä

Pienten ja keskisuurten yritysten IT-hankinnoista vastaavat henkilöt, jotka kaipaavat selkeitä toimintaohjeita IT-hankintaprosessin läpiviemiseen ja onnistumiseen.

Tavoite

Kurssilla käydään läpi PK-yritysten tietotekniikan hankintaprosessi tarvekartoituksesta toteutukseen. Suurempien projektien osalta pohditaan vaihtoehtona hankinnan ulkoistamista ja asiantuntijapalveluiden ostamista. Kaikkien ei tarvitse olla IT-asiantuntijoita, mutta jotta hankinta onnistuu, ei riitä että myyjä osaa myydä, vaan ostajan on myös osattava ostaa.

Esitiedot

Ei esitietovaatimuksia