Tietoverkkosodankäynninkurssilla havainnollistetaan mikä kybersodassa on pelin henki –Mikäli et ymmärrä hyökkäystä, et pysty kunnolliseen puolustukseen.

Finlaysonin tehdasrakennuksen pohjakerroksessa, vahvojen kiviseinien suojassa, on mahdollista simuloida aitoja tietoverkkohyökkäyksiä. Suljettu ympäristö ja rakenteellisesti todenmukaiset tietoliikenneverkot tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden harjoitella kyberuhkia vastaan puolustautumista käytännössä.

Sodankäynti on jaoteltu kolmeen eri kategoriaan kohderyhmän mukaan; peruskurssi, jatkokurssi ja jatkokurssi viranomaisille. Lisäksi tarjoamme tietoliikenteen kertauspäivää johdatuksena varsinaiselle tietoverkkosodankäynninkurssille. Kurssia on järjestetty jo yli 10 vuoden ajan erikokoisten yritysten henkilöstöille aina viranomaistasoa myöden. Yrityskohtaisesti räätälöity tietoverkkosodankäynninkurssi mahdollistaa asiakkaan oman ympäristön uhkien käsittelyn.

Asiakaskohtaisesti räätälöityjen kurssien hinnat neuvotellaan tapauskohtaisesti kurssihintoihin pohjautuen. Suuremmilla osalllistujamäärillä koulutuksen yksikkökustannukset ovat luonnollisesti matalammat, toteutukset alk. 3500 €/päivä (alv 0 %). Hanselin asiakkaille erikoishinnoittelu Sovelton puitesopimuksen pohjalta.

Kohderyhmä

Tietoverkkojen turvallisuudesta vastaavat, verkkoja ja järjestelmiä operoivat henkilöt.

Tavoite

Osallistujat saavat käsityksen siitä, mitä tietoverkkosodankäynti ja -hyökkäykset ovat. Suljetussa ympäristössä pystytään käytännössä harjoittelemaan tilanteita, joissa hyökkäys on käynnissä. Kurssilaiset pääsevät kokemaan tilanteita, joita ei voida toteuttaa tuotantoympäristössä ja oppimaan miten toimitaan erilaisissa virusten ja tunkeutujien aiheuttamissa ongelmatilanteissa.

Esitiedot

Tietoliikenteen kertauspäivä