Contrasec-logo musta

Tämä on tiedote.

Mitä uutta tietoturvaan liittyen on tapahtunut?

Artikkelikuva Contrasecin artikkelissa: Mitä uutta tietoturvaan liittyen on tapahtunut? Artikkelin kuvituskuvassa sateenvarjo futuristisessa kaupunkiympäristössä, vahvassa sinisessä valossa.

Uudet tietoturvauhat ja niiden torjunta

Viime aikoina tietoturvamaailmassa on havaittu uusia ja entistä monimutkaisempia uhkia. Erityisesti kiristysohjelmat ja kehittyneet tietojenkalastelukampanjat ovat nousseet esiin. Kiristysohjelmat, jotka lukitsevat käyttäjän tiedostot ja vaativat lunnaita niiden vapauttamiseksi, ovat yleistyneet merkittävästi. Tietojenkalastelukampanjat puolestaan hyödyntävät yhä hienostuneempia tekniikoita, kuten sosiaalista manipulointia ja väärennettyjä verkkosivustoja, houkutellakseen käyttäjiä paljastamaan henkilökohtaisia tietojaan.

Torjuntakeinot ovat kehittyneet vastaamaan näihin uusiin uhkiin. Esimerkiksi monivaiheinen tunnistautuminen (MFA) on tullut yhä suositummaksi keinoksi suojata käyttäjätilejä. Lisäksi tekoälyä ja koneoppimista hyödynnetään yhä enemmän haittaohjelmien ja tietojenkalasteluyritysten havaitsemisessa ja torjunnassa. Contrasecin asiantuntijat ovat jatkuvasti ajan tasalla uusimmista uhkista ja torjuntakeinoista, ja tarjoavat asiakkailleen räätälöityjä ratkaisuja tietoturvan parantamiseksi.

Tietoturvavalvomoiden merkitys kasvaa

Tietoturvavalvomoiden (SOC) rooli on korostunut entisestään, kun tietomurrot ja muut tietoturvahyökkäykset ovat yleistyneet. Tietoturvavalvomo mahdollistaa reaaliaikaisen seurannan ja nopean reagoinnin tietoturvapoikkeamiin. Tämä on erityisen tärkeää, sillä tietomurron havaitseminen voi kestää ilman valvontaa jopa kuukausia, mikä voi aiheuttaa merkittäviä vahinkoja yrityksille.

Contrasecin tietoturvavalvomo tarjoaa skaalautuvia palveluita, jotka voidaan räätälöidä asiakkaan tarpeiden mukaan. Valvontatasot vaihtelevat halutun mukaan 09:00-17:00 valvonnasta täysimittaiseen 24/7 valvontaan. Tämä mahdollistaa kustannustehokkaan ja kattavan tietoturvavalvonnan, joka auttaa yrityksiä suojautumaan tehokkaasti tietoturvauhilta.

Microsoft 365 -palveluiden tietoturva

Microsoft 365 -palveluiden käyttö on yleistynyt merkittävästi, ja samalla niiden tietoturvaan on kiinnitetty yhä enemmän huomiota. Microsoft tarjoaa useita suojaustoimia ja asetuksia, jotka auttavat suojaamaan käyttäjien tietoja. Oletusasetusten lisäksi on suositeltavaa tehdä lisätoimenpiteitä tietoturvan parantamiseksi.

Contrasecin Microsoft 365 -palveluiden tietoturvatarkastus käy läpi yrityksen sähköposti- ja pilvipalveluympäristön suomalaisten tietoturvaviranomaisten ohjeiden mukaan. Tarkastuksen avulla voidaan havaita mahdolliset uhat ja määritellä suositeltavat toimenpiteet ympäristön vahvistamiseksi. Tämä auttaa yrityksiä varmistamaan, että heidän Microsoft 365 -ympäristönsä on suojattu parhaalla mahdollisella tavalla.

Tietoturvakoulutuksen merkitys

Tekniset ratkaisut eivät yksin riitä varmistamaan yrityksen tietoturvaa, vaan myös käyttäjien koulutus on äärimmäisen tärkeää. Tietoturvakoulutus auttaa työntekijöitä tunnistamaan ja välttämään tietoturvauhkia, kuten tietojenkalastelua ja haittaohjelmia. Säännöllinen koulutus varmistaa, että työntekijät ovat tietoisia uusimmista uhkista ja osaavat toimia oikein poikkeustilanteissa.

Contrasecin kouluttajilla on vankka kokemus tietoturva- ja tietoliikennekoulutuksista. Tarjoamme asiakaskohtaisia koulutuksia, jotka räätälöidään yrityksen tarpeiden ja IT-ympäristön mukaan. Tämä varmistaa, että koulutus on mahdollisimman tehokasta ja relevanttia, ja auttaa yrityksiä parantamaan tietoturvaansa merkittävästi.

Operatiiviset tietoturvapalvelut

Operatiiviset tietoturvapalvelut ovat keskeisessä roolissa yritysten tietoturvan ylläpitämisessä. Näihin palveluihin kuuluu muun muassa tietoturva-auditoinnit, tietomurtojen torjunta ja tietoturvakonsultointi. Contrasecin asiantuntijat tarjoavat laajan valikoiman operatiivisia palveluita, jotka auttavat yrityksiä suojautumaan tietoturvauhilta ja parantamaan tietoturvakäytäntöjään.

Contrasecin tietoturvakonsultit voivat esimerkiksi tukea yrityksiä tietoturva-auditointien suunnittelussa ja toteutuksessa. Lisäksi he voivat auttaa yrityksiä kehittämään ja toteuttamaan tietoturvatoimenpiteitä, jotka vastaavat yrityksen erityistarpeita. Tämä kokonaisvaltainen lähestymistapa varmistaa, että yrityksen tietoturva on kattava ja tehokas.

Yhteenveto

Tietoturvamaailma on jatkuvassa muutoksessa, ja uudet uhat ja torjuntakeinot kehittyvät jatkuvasti. On tärkeää pysyä ajan tasalla uusimmista tietoturvatrendeistä ja -ratkaisuista, jotta yritykset voivat suojautua tehokkaasti tietoturvauhilta. Contrasecin asiantuntijat ovat valmiina auttamaan yrityksiä kaikissa tietoturvaan liittyvissä kysymyksissä ja tarjoamaan räätälöityjä ratkaisuja, jotka vastaavat yrityksen tarpeita.

Olipa kyseessä tietoturvavalvomo, Microsoft 365 -palveluiden tietoturvatarkastus, tietoturvakoulutus tai operatiiviset tietoturvapalvelut, Contrasec tarjoaa asiantuntevaa apua ja tukea. Ota yhteyttä meihin ja varmista, että yrityksesi tietoturva on ajan tasalla ja tehokas.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Soita meille tai jätä yhteydenottopyyntö ja asiantuntijamme on sinuun yhteydessä