Contrasec-logo musta

Tämä on tiedote.

Autamme IoT-maailman suojaamisessa

IoT-tietoturva

Contrasecin asiantuntijat auttavat sekä valmistajia että käyttäjiä kehittämään laitteita ja järjestelmiä sekä koko IoT-ympäristöä turvallisemmiksi.

IoT-tietoturva

Esineiden internet eli IoT

Esineiden internetillä tai teollisella internetillä (Internet of Things, IoT) tarkoitetaan laitteisiin, palveluihin, ohjelmistoihin ja järjestelmiin laajennettua internetverkkoa. Verkkoyhteyden avulla näitä laitteita pystytään etäohjaamaan tai niiden tuottamaa dataa voidaan reaaliaikaisesti hyödyntää ja analysoida.

IoT luo kaikille toimialoille uusia kehitysmahdollisuuksia, mutta samalla myös huomioon otettavia haasteita mm. tietoturvallisuuden suhteen. IoT-laitteiden tietoturvaa arvioitaessa on huomioitava laitteiden fyysinen turvallisuus sekä tietoliikennekomponenttien ja ohjelmistojen turvallisuus. 

IoT-laitteiden tietoturvasta pitäisi huolestua, koska laitevalmistajilla ei ole riittävästi osaamista tai mielenkiintoa kehittää laitteidensa tietoturvaa. Lisäksi näiden IoT-laitteiden määrä ja sitä myöden niiden kyky aiheuttaa ongelmia tulee olemaan tulevaisuudessa valtava, koska merkittävä osa näistä IoT-laitteista tulee koteihin tai pieniin yrityksiin, joilla ei tällä hetkellä ole kykyä suojata laitteitaan tehokkaasti. Nämä huonosti suunnitellut IoT-laitteet ovat helposti valjastettavissa massiivisten DDoS-hyökkäyksien resursseksi (hajautettu palvelunesto). Näistä syistä IoT-maailman ongelmat tulevat olemaan hyvin laajoja, mikäli tilanne ei merkittävästi parane nykyisestä kehityssuunnasta.

Tietoturva-asiantuntijat

Contrasecin 20 toimintavuoden aikana Contrasecin tietoturva-asiantuntijat ovat konsultoineet ja auditoineet erikokoisten yritysten, organisaatioiden ja viranomaisten verkkoja, järjestelmiä, toimitiloja ja konesaleja. Koko yrityksen olemassaolon ajan tietoturvallisuuden eri osa-alueet ovat kuuluneet vahvasti Contrasecin toimialaan.

Contrasecin asiantuntijoilla on mm. vankka kokemus tietoturva- ja tietoliikennekoulutuksista, aina yksittäisten henkilöiden koulutuksista vaativampiin ja laajempiin viranomaistason koulutuksiin.

Jätä viesti

Yhteydenotto

Nimi*
Organisaatio*

* Tämä kenttä on pakollinen

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Tarjous IoT-tietoturvapalveluista

IoT-järjestelmien suojaaminen ei poikkea merkittävästi perinteisten tietoteknisten järjestelmien suojaamisesta. Pelkkä osaaminen ei kuitenkaan riitä, vaan onnistunut suojaaminen edellyttää lisäksi myös halua ja resursseja. Jos joku näistä puuttuu, työ on lähes mahdotonta.

Ottakaa yhteyttä ja kysykää lisätietoja IoT-maailman suojaamisesta.

timo.hakkinen(at)contrasec.fi
Puh. 0400 624 341

myynti(at)contrasec.fi
Puh. 03 3123 7111

Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Soita meille tai jätä yhteydenottopyyntö ja asiantuntijamme on sinuun yhteydessä