Referenssi: Dicode valitsi hybridipilvipalvelun

Haasteena kustannustehokkaan palvelinympäristön löytäminen

Dicoden toimitusjohtaja Janne Sikiö etsi alkuvuodesta 2015 sopivaa palvelinkapasiteetin toimittajaa. Suosittelujen perusteella hän päätti kääntyä Contrasec Oy:n puoleen. Contrasecin IT-tuotantojohtaja Juha Piitulainen kartoitti Sikiön kanssa Dicoden palvelutarpeet ja määritteli niiden pohjalta Dicodelle sopivan palvelukokonaisuuden.

Hybridipilvipalvelu hyödyntää palveluiden parhaat puolet

Ratkaisuksi muodostui hybridipilvipalvelu, jossa hyödynnetään sekä paikallisesti Contrasecin konesaleissa pyörivää Dicoden omaa infraa että Contrasecin virtualisointikapasiteettia. Hyödyntämällä molempien palveluiden parhaita puolia, saatiin ratkaisusta toimiva ja kustannustehokas.

Tarjotussa ratkaisussa Sikiö arvosti erityisesti sitä, että myös virtualisointirajapinta on Dicoden käytettävissä. Oma hallintanäkymä mahdollistaa joustavan kapasiteetin määrittelemisen, helpottaa mahdollisten ongelmatilanteiden selvittelyä ja ehkä tärkeimpänä, mahdollistaa tehokkaan skaalautumisen räätälöityjen mallipohjien avulla.

Yhteistyöhön riskittömällä demoympäristön kokeilulla

Madaltaakseen palvelutarjoajan vaihtamisen kynnystä, Piitulainen tarjosi Dicodelle mahdollisuutta aloittaa yhteistyö riskittömällä palvelinkapasiteetin kokeilulla demoympäristössä. Sikiö vakuuttui Contrasecin tarjoamista palveluista, joten kokeilujakson päätteeksi Dicoden IT-infra siirrettiin Contrasecin konesaleihin.

Contrasec huolehtii myös Dicoden palomuuripalveluista, tietoliikenteestä, varmuuskopioinnista sekä sähköposti- ja nimipalveluista. Lisäksi Contrasecin asiantuntijat ovat Dicoden käytettävissä palvelinympäristön ylläpitoon ja kehittämiseen liittyvissä asioissa.

Mutkaton yhteistyökumppanuus

Contrasecin ja Dicoden yhteistyö on jatkunut jo pitkään. Yhteistyö kahden tamperelaisen toimijan kesken on ollut mutkatonta ja joustavaa.

 

Dicode Oy

Dicode Oy on vuonna 2002 perustettu tamperelainen ohjelmistoyritys, joka tarjoaa ja toteuttaa ketterästi asiakaskohtaisia ohjelmistoratkaisuja eri toimialoille terveydenhuollosta teollisuusautomaatioon sekä yksityiselle, julkiselle ja kolmannelle sektorille.

www.dicode.fi

Janne Sikiö, toimitusjohtaja, janne.sikio@dicode.fi

 

KIINNOSTUITTEKO PALVELUISTAMME?

Ottakaa yhteyttä ja pyytäkää tarjous yrityksenne IT-palveluista.

MYYNTI@CONTRASEC.FI
PUH. 03 3123 7111