Contrasec-logo musta

Tämä on tiedote.

Contrasec on 20-vuotias IT-yritys

Contrasec on ICT-palveluiden asiantuntija

Contrasecilla on aihetta juhlaan, sillä yritys täytti viime vuoden marraskuussa 20 vuotta!

ICT-palveluiden asiantuntija vuodesta 2001

Contrasec on 20-vuotias IT-yritys. Timo Häkkinen perusti Contrasecin vuonna 2001 alun perin tietoturva- ja tietoliikenteen koulutus- ja -konsultointipalveluja tarjoavaksi yritykseksi. Yrityksen nimi muodostuukin englanninkielisten sanojen consulting, training ja security kolmesta ensimmäisestä kirjaimesta.

Viimeisen 10 vuoden aikana koulutustoiminta on siirtynyt sivummalle yrityksen pääliiketoiminnasta ja pääpaino on nykyään vahvasti ICT-palveluiden tuottamisessa tietoturvallisuuden vaikuttaessa edelleen vahvasti palvelutuotannossa sekä yrityskulttuurissa.

Vuonna 2018 Timo Häkkinen myi yrityksen liiketoimintakaupalla yrityksen pitkäaikaisille työntekijöille Juha Piitulaiselle ja Jouni Konttiselle. Timo jäi yritykseen työntekijäksi, vähemmistöosakkaaksi sekä hallituksen jäseneksi. Linkistä liiketoimintakaupan tiedotteeseen.

Luotettavat ICT-palvelut yrityksille ja organisaatioille

20-vuotias Contrasec tarjoaa luotettavat ja ketterät ICT-palvelut yrityksille ja organisaatioille, palvelutarjonnan jakautuessa karkeasti IT-palveluihin, konesalipalveluihin sekä asiantuntijapalveluihin. IT-palveluita tarjotaan IT-tukipalveluista IT-ympäristön kokonaishallintaan, aina pienemmistä yksityisistä yrityksistä isompiin julkishallinnon organisaatioihin. Asiantuntijaosaamista tarjotaan niin ICT-, integraatio-, tietoturvallisuus- sekä projektinhallintapalveluiden tarpeisiin. Merkittävä osa liiketoimintaa on viime vuosina ollut myös pitkäkestoiset asiantuntijaroolit asiakkaiden ja yhteistyökumppanien hankkeissa.

Contrasecin konesalien kokonaisuus mahdollistaa monipuolisten konesalipalveluiden tarjoamisen yritysten erilaisiin tarpeisiin. Tällä hetkellä Contrasec omistaa kolme konesalia, joista viimeisimpänä hankintana on konesali Espoosta. Vuonna 2019 Contrasec osti osuuden Nakkilassa sijaitsevasta konesalista. Contrasecin ensimmäiset konesalitilat sekä toimisto ovat aina sijainneet Tampereella Finlaysonin vanhalla tehdasalueella. Vuonna 2020 toimisto muutti toisen kerran alueen sisällä uusiin toimitiloihin.

Contrasecin nykyinen asiakaskunta koostuu monipuolisesti eri toimialoilta ja erikokoisista asiakkaista vähittäismyynnin, palvelualojen sekä valmistavan teollisuuden aloilta, niin julkishallinnon toimijoista, kuin yksityisistä yrityksistä. Referenssiasiakastarinat löytyvät tästä linkistä.

Yritys on yhtä vahva kuin sen työntekijät

Contrasec on kasvanut 20 vuodessa niin talouslukujen kuin henkilöstömääränkin perusteella. Contrasec työllistää tällä hetkellä 18 henkilöä, joista osa on ollut mukana yrityksen kasvussa alusta alkaen. Työntekijät ovatkin yrityksen tärkein voimavara ja siksi heidän hyvinvointiinsa sekä työssä viihtymiseen panostaminen on tärkeää. Contrasec on jo vuosia tarjonnut työntekijöilleen liikuntaan ja kulttuuriin kannustavia kulttuuriseteleitä, ja nyt 20-vuotisjuhliensa kunniaksi myös mahdollisuuden työsuhdepolkupyörään.

Juhlavuotta oli tarkoitus juhlia henkilökunnan, asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa, mutta vallitsevassa tilanteessa syntyi päätös muistaa tärkeimpiä sidosryhmiä elämyksellä, jonka jokainen pystyy nauttimaan turvallisesti rajoituksista riippumatta. Elämys sisälsi kesäjuomilla täytetyn piknik-repun, jonka toivotaan kannustavan kaikkia myös jatkossa hyvinvointia ylläpitävään ja kasvattavaan ulkoiluun ja liikkumiseen.

Juhlavuodesta 2021 tuli poikkeusvuosi

Juhlavuotta leimasi vahvasti tietoturvamaailmasta tutut termit tilannekuvanhallinta ja herätteisiin reagointi. Mittakaava tilanteelle, joka koskettaa koko maailmaa, on vain ollut suurin mahdollinen. Tilanteen ollessa päällä, jokainen niin yritys kuin yksittäinen kansalainen, on joutunut hallinnoimaan omaa tilannekuvaansa, laatimaan suunnitelmia eri skenaarioille ja miettimään reaktionsa erilaisiin muutoksiin. Näin suureen elämää ja työelämää mullistavaan muutokseen vain harva oli ennalta varautunut. Osa syntyneistä muutoksesta tulee olemaan pysyvää, osa luultavasti palautuu ainakin osittain vanhaan. IT-palveluita tarjoaville yrityksille tämä poikkeusaika on ollut liiketaloudellisesti suotuisa, niin myös Contrasecille. Etätyösuositusten myötä IT-palveluita on tarvittu enemmän kuin ikinä ennen.

Tulevaisuus on jatkuvaa muutosta

Vain muutos on pysyvää, sanotaan. Sitä se on myös ICT-alalla uusien teknologioiden kehittyessä kiihtyvällä vauhdilla. Pilvipalveluiden yleistyessä, konesalipalveluiden kysynnän jatkuminen on varmaa ainakin aloilla, joilla tietoturvallisuuden merkitys on korostunut. Pilvipalvelutkin voivat olla oikea vastaus moneen tarpeeseen kunhan niiden turvatasosta huolehditaan kunnolla. Toisaalta perinteisten konesalipalveluiden tuottajat eivät voi tuudittautua vain olemassa oleviin ns. luontaisiin kilpailuetuihinsa, vaan ne voivat ottaa mallia esimerkiksi pilvipalveluiden lisäksi myös muista aloista ja palveluista pärjätäkseen kilpailussa, joka kovenee kovenemistaan. B2B-ostokäyttäytyminen on ottamassa vaikutteita kuluttajaostokäyttäytymisestä, mm. siinä, että tietoa haetaan, palveluja vertaillaan ja jopa ostetaan omatoimisesti. Palveluja tullaan vertailemaan ja asiakaskokemusvaatimukset tulevat syntymään yli toimialarajojen. Palveluiden saavutettavuus ja asiakaskokemus tulevat varmuudella olemaan tulevaisuuden kilpailutekijöitä uusien teknologioiden ja palveluiden rinnalla.

Tulevaisuuteen ja uudelle vuosikymmenelle siirtymiseen suhtaudutaan Contrasecissa luottavaisin mielin. Contrasec tulee tarttumaan tulevaisuuden haasteisiin ja jatkamaan kasvua ja kehittymistä vähintäänkin lähivuosina koetulla vauhdilla.

Juha Piitulainen
toimitusjohtaja, Contrasec Oy

juha.piitulainen@contrasec.fi
PUH. 040 768 0208

Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Soita meille tai jätä yhteydenottopyyntö ja asiantuntijamme on sinuun yhteydessä