Microsoft 365 -lisenssien hinta- ja sopimusmuutokset 2022

Microsoft on uudistanut maailmanlaajuisesti 365 -lisenssien sopimus- ja hinnoittelumallia vuoden 2022 aikana. Muutokset koskettavat kaikkia Microsoftin jälleenmyyjiä ja kumppaneita.

Microsoft 365 -lisenssien hinta- ja sopimusmuutokset Microsoft perustelee sillä, ettei se ole merkittävästi päivittänyt hinnoitteluaan julkaistuaan 10 vuotta sitten Office 365:n. Uusi hinnoittelu heijastelee paremmin sitä kasvavaa arvoa, jota Microsoft on tuottanut asiakkailleen innovaatioillaan niin viestinnän ja yhteistyön, tietoturvan ja vaatimustenmukaisuuden sekä tekoälyn ja automaation alueilla. Kehitystä kuvaa hyvin se, että Microsoft on lisännyt neljä vuotta sitten Microsoft 365:n julkaisemisen jälkeen 24 sovellusta ohjelmistopaketteihinsa. Microsoft haluaakin pitää kiinni tuottamastaan arvosta ja tavoittelee historian mukaista jatkuvien innovaatioiden tarjontaa, jonka avulla se pystyy auttamaan asiakkaitaan onnistumaan ja menestymään nyt ja tulevaisuudessa.

Muutokset lyhyesti

1. Sopimusmallin muutos

Uudessa lisenssimallissa lisensseissä on jatkossa käytössä joko jatkuva 1kk-tilausjakso tai jatkuva 12kk-tilausjakso eli vuositilaus.

2. Hinnanmuutokset koskien lisenssejä

Microsoftin luettelohinnoitteluun tuli korotuksia seuraaville tuotteille: Microsoft 365 Business Basic, Microsoft 365 Business Premium, Office 365 E1, Office 365 E3, Office 365 E5 ja Microsoft 365 E3. Microsoft 365 -lisensseistä Business Basicin hinta nousi 4,2 €:sta 5,1 €:n ja Business Premiumin hinta 16,9 €:sta 18,60 €:n.

3. Hinnanmuutokset koskien 1kk-tilausjakson lisenssihintoja

Heinäkuun 2022 alusta Microsoft 365 -lisenssien kuukausiperusteisesti veloitettavien lisenssien hinnat nousevat n. 20 prosenttia. Hinnankorostus koskee mm. Microsoft 365, Office 365, Dynamics 365, Windows 365 ja Power Platform -lisenssejä. Muutos koskee kuukausitilauksia, ei vuositilauksia.

Microsoft 365 -ympäristö palveluna

Contrasec huolehtii asiakkaiden puolesta Microsoft 365 -ympäristön lisensseistä ja ylläpidosta, joten Microsoft 365 -lisenssien hinta- ja sopimusmallimuutokset eivät vaadi asiakkailtamme toimenpiteitä, vaan asiantuntijamme ovat asiakkaisiimme yhteydessä optimaalisten lisenssimallien valintaan liittyen.

Vaikka esimerkiksi Business Premiumi -lisenssin hinta koki hinnankorotuksen, toimivat lisenssin sisältämät ominaisuudet hyvänä perusteena hinnan nostolle. Premium -lisenssin sisältämät ominaisuudet mahdollistavat meille palveluntuottajana toimenpiteiden tekemisen asiakkaidemme M365 -ympäristön tietoturva- ja tietosuojatason parantamiseen. Osa näistä suojausominaisuuksista on oletuksena käytössä, mutta oletusasetusten lisäksi on erittäin suositeltavaa tehdä lisätoimenpiteitä. Contrasec tarjoaa Microsoft 365 -ympäristöjen tietoturvatarkastusta ja suojaamista sekä varmuuskopiointia palveluna.

Alla olevassa vertailutaulukossa on kuvattu tarkemmin kaikkien Business -lisenssien erot ja ominaisuudet.

MICROSOFT 365 BUSINESS -LISENSSIEN VERTAILUTAULUKKO

Contrasec tarjoaa yrityksille Microsoft 365 -ympäristön palveluja lisäpalveluna muille IT-palveluille.  

Contrasecin Microsoft 365 -asiantuntijoiden kanssa valitaan käyttötarpeiden mukaan asiakasyrityksille optimaaliset lisenssit Microsoftin yrityksille suunnittelemista palvelupaketeista Basic, Standard ja Premium. 

 

Microsoft silver partner

Contrasec on Microsoft Silver -tason kumppani.

Microsoft 365 Business -lisenssit yrityksille

Tilaa Microsoft 365 Business-lisenssit yrityksellesi Contrasecilta osana IT-kokonaispalveluratkaisua ja Contrasecin asiantuntijat huolehtivat puolestanne lisenssien hallinnasta ja ylläpidosta.

Contrasec tarjoaa myös Microsoft 365 -ympäristöjen tietoturvatarkastusta ja suojaamista sekä varmuuskopiointia palveluna.

MYYNTI@CONTRASEC.FI
puh. 03 3123 7111